Tandpleje.dk http://www.tandpleje.dk Vejen til sunde tænder Wed, 18 Jul 2018 10:10:41 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Tandplejer søges til Sektion for Ortodonti, Aarhus Tandlægeskole http://www.tandpleje.dk/nyheder/tandplejer-soeges-til-sektion-for-ortodonti-aarhus-tandlaegeskole.html Wed, 18 Jul 2018 09:43:19 +0000 http://www.tandpleje.dk/?p=10192 Aarhus Universitet, Health, Institut for Odontologi og Oral Sundhed (Tandlægeskolen) ønsker at besætte 1 stilling som tandplejer på Sektion for Ortodonti.

Stillingen

Stillingen er på 16 timer ugentligt pr. 1. september 2018 eller snarest muligt derefter. Arbejdstiden er 8 timer pr. dag, mandage og torsdage.

Der vil eventuelt være mulighed for optrapning af timer i første omgang til 24 timer pr. 1. januar 2019 og til en fuldtidsstilling pr. august 2019.

Arbejdsopgaver

Stillingen er knyttet til sektionens højtspecialiserede funktion, som omfatter patienter med vækstanomalier, agenesier og andre grundsygdomme. Patienterne henvises hovedsagelig fra instituttets børneafdeling, den odontologiske landsdels- og videnscenterfunktion samt Kæbekirurgisk afdeling, Aarhus Universitetshospital. Stillingen omfatter arbejde på klinikken, herunder arbejde med påsætning af ortodontisk apparatur. Det er derfor en fordel med interesse og erfaring for ortokirurgiske behandlinger og behandling af børn med syndromer. Den daglige patientkontakt omfatter både børn, unge og voksne.

Der vil endvidere være arbejde med databaser, journalsystemer, rekonstruktion af CBCT-scanninger samt tracing. Derfor er det vigtigt, at man er lærenem, fleksibel og omstillingsparat. Derudover vil kendskab til de mest almindelige IT-programmer som Outlook, Word og Excel være en fordel.

Sektionen er international, og en del af vores videreuddannelsesstuderende er engelsktalende, og det vil derfor være en fordel, hvis du kan begå dig på engelsk, men det er ikke krav.

Kvalifikationer

Ansøgeren skal være tandplejer med A-autorisation og gerne med interesse i ortodonti, hvor vi vil forestå videre oplæring. Vi vægter den praktiske erfaring højt.

Overblik, evne og lyst til at arbejde selvstændigt med diverse arbejdsopgaver og faglig sparring med resten af personalet er en selvfølge.

Vi tilbyder

Stillingen som tandplejer giver mulighed for at arbejde på et højt specialiseret niveau inden for det pågældende fagområde, og du vil komme til at indgå i et inspirerende fagligt miljø med velrenommerede kolleger med stor ekspertise. Arbejdsmiljøet er dynamisk; foruden de faglige og sociale relationer vil man kunne udnytte de faciliteter, tilknytningen til sektionen indebærer, herunder bl.a. adgang til bøger, sektionskurser og -møder samt benyttelse af universitets-bibliotekets fysiske og elektroniske faciliteter.

Yderligere oplysninger

Kontakt sektionsleder Marie Cornelis marie.cornelis@dent.au.dk eller professor MSO Thomas Klit Pedersen thomas.klit@dent.au.dk eller professor MSO Dorthe Arenholt Bindslev dbindslev@forens.au.dk.

Om Institut for Odontologi og Oral Sundhed

Arbejdsstedets adresse er Vennelyst Boulevard 9, 8000 Aarhus C.
Institut for Odontologi og Oral Sundhed uddanner medlemmer til det samlede odontologiske team og udbyder fire fulde uddannelser inden for det odontologiske fagområde samt grundforløbet til laboratorietandteknikeruddannelsen.

Instituttet varetager forskning og uddannelse, efter- og videreuddannelse og har desuden en stor klinisk aktivitet.
Læs mere om instituttet på linket her: http://dent.au.dk/

Formalia
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til Fællesoverenskomsten mellem Finansministeriet og Lærernes Centralorganisation og CO10-Centralorganisationen af 2010 (LC-CO10 Fællesoverenskomst) samt Aftale for tandplejere ansat ved Aarhus Universitet.

Ansøgning

Ansøgningen skal vedlægges CV og angivelse af uddannelse (kopi af relevante eksamensbeviser). Anbefalinger/referencer kan uploades særskilt.

Ansøgninger, der indsendes på anden vis end via nedenstående online ansøgningsformular eller som modtages senere end ansøgningsfristen, vil ikke blive taget i betragtning.

Vejledning for ansøgere samt vejledning i udfyldelse af ansøgningsformular kan ses her.

Alle interesserede uanset personlig baggrund opfordres til at søge.

Ansøgningsfrist
Alle ansøgninger skal være lavet online og modtaget senest:

05/08/2018

Søg stilling online her

 

Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 40.000 studerende og 8.000 medarbejdere med et årligt budget på 6,4 mia. kr. Læs mere på www.au.dk.

]]>
Uddannelse til tandlæge http://www.tandpleje.dk/brevkassen/uddannelse/uddannelse-til-tandlaege.html http://www.tandpleje.dk/brevkassen/uddannelse/uddannelse-til-tandlaege.html#comments Mon, 01 Oct 2012 10:42:12 +0000 http://www.tandpleje.dk/?p=3715 Spørgsmål:

Min dreng vil gerne læse tandlæge men har meget lav gennemsnit i sin karaktere op til 6 . Har han mulighed for at læse tandplej og senere kan bleve optaget på tandlæge studie enten undervejs eller efter han er færdig som tandplej. Han vil bare kun læse tandlæge 🙂
Håber for en god råd. Hvis han bliver tandplej , hvor meget tjner de som grundløn fra starten ?

Svar:

Kære Bruger,

Med så lave karakterer kan der kun blive tale om optagelse via kvote 2, da optagelse til tandlæge uddannelsen via kvote 1 stiller meget høje krav til ens karaktergennemsnit. Kvote 2 kan I læse mere om her: Kvote 2

I kan også læse mere om både tandlæge og tandplejer uddannelserne, job muligheder m.m. på www.ug.dk

Håber du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Tandlæge Joan Olsen

www.tandpleje.dk/brevkassen

Tandpleje.dk™ – Vejen til sundere tænder

Vigtigt!

Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et svar gennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Brugerbetingelser:
http://www.tandpleje.dk/kontakt/brugerbetingelser

]]>
http://www.tandpleje.dk/brevkassen/uddannelse/uddannelse-til-tandlaege.html/feed 2
Er du blevet behandlet af tandlæger i udlandet? http://www.tandpleje.dk/nyheder/er-du-blevet-behandlet-af-tandlaeger-i-udlandet.html http://www.tandpleje.dk/nyheder/er-du-blevet-behandlet-af-tandlaeger-i-udlandet.html#respond Tue, 25 Sep 2012 11:04:17 +0000 http://www.tandpleje.dk/?p=3682 Er du blevet behandlet af tandlæger i udlandet, og har du efterfølgende oplevet gener eller komplikationer?

Vi er to journaliststuderende fra Syddansk Universitet, som er i gang med en historie om tandbehandling i udlandet.

Hvis du er blevet fejlbehandlet eller har oplevet gener i forbindelse med tandbehandlinger i udlandet, hører vi gerne fra dig.

Hvert år bliver et antal danskere behandlet i udlandet, men mange er ikke klar over, at der kan opstå problemer, hvis arbejdet ikke udføres godt nok.

Det danske sundhedsvæsen dækker nemlig ikke, hvis man skal have lavet udbedringer, når man kommer hjem.

Kommende patienter har behov for at vide mere om, hvad man skal være opmærksom på ved tandlægebehandling i udlandet. Her har du mulighed for at give vigtige råd videre.
Ny portal gør det lettere at klage over tandlægen
Send en mail til: alhec07@student.sdu.dk

Med venlig hilsen

Alexander og Carina

]]>
http://www.tandpleje.dk/nyheder/er-du-blevet-behandlet-af-tandlaeger-i-udlandet.html/feed 0
Kom regningen ikke for hurtigt? http://www.tandpleje.dk/brevkassen/tilskud-og-oekonomi/kom-regningen-ikke-for-hurtigt.html http://www.tandpleje.dk/brevkassen/tilskud-og-oekonomi/kom-regningen-ikke-for-hurtigt.html#comments Sat, 16 Jun 2012 19:24:42 +0000 http://www.tandpleje.dk/?p=3384 Spørgsmål:

hej tandlæger, jeg har fået til opgave af mine forældre at finde ud af lang tid man skal have fra regningen kommer til man skal betale, episoden var følgende min papfar havde være til tandlæge og brugte 3000,- med en behandling der ikke var helt færdig, så man kan sige det var en mellembetaling, for første del.
her forleden fik vi så regningen på brev, og der havde vi så 3 dage til at betale så hurtigt kunne vi ikke skaffe 3000,- så spekuleret vi over om man ikke har 14 dage til at betale i, fra vi får brevet, til det skal betales??? eller hvad siger loven???

Svar:

Kære Lasse,

Det lader til at I har fået lavet en slags betalingsaftale med jeres tandlæge, og den aftale har I så naturligvis pligt til at overholde.

Som hovedregel skal man betale for en ydelse når man modtager denne. Man har ikke nogen ret til at få noget lavet på kredit, og tandlægen kan endda også kræve forudbetaling, eller en bankgaranti, for de ydelser man køber hos tandlægen.

Har I indgået en aftale med jeres tandlæge, hvor I eks. får regningen med hjem eller tilsendt, har I ret til en rimelig betalingsfrist, således at I kan nå i banken eller på posthuset inden fristens udløb. Så de 3 dage kan nok anses for at være en rimelig frist.

De fleste tandlæger har elektroniske journal- og bogføringssystemer, og i disse systemer angiver man typisk nogle standard værdier for betalingsfrister m.m. Så mon ikke jeres tandlæge ville være villig til at vente i et par uger på betalingen, hvis I ringer til tandlægen og ærligt forklarer situationen. Det ville jeg mene var et forsøg værd. Personligt har jeg aldrig sagt nej til en ærlig forespørgsel på nogle ugers yderligere kredit.

I kan også læse mere om jeres rettigheder m.m. på Forbrugerombudsmandens hjemmeside: Regninger og betalingsfrister

Håber du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Tandlæge Joan Olsen

www.tandpleje.dk/brevkassen

Tandpleje.dk™ – Vejen til sundere tænder

Vigtigt!

Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et svar gennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Brugerbetingelser:
http://www.tandpleje.dk/kontakt/brugerbetingelser

]]>
http://www.tandpleje.dk/brevkassen/tilskud-og-oekonomi/kom-regningen-ikke-for-hurtigt.html/feed 2
løs tand http://www.tandpleje.dk/brevkassen/taender/l%c3%b8s-tand.html http://www.tandpleje.dk/brevkassen/taender/l%c3%b8s-tand.html#respond Wed, 02 May 2012 13:47:15 +0000 http://www.tandpleje.dk/?p=2378 Spørgsmål:

En tand som jeg har fået rodbehandlet for ca 5 år siden,er pludselig gået løs og kan rokke 1-2 millimeter. Er der fare for at den falder ud ?
mvh
Kaj

Svar:

Kære Kaj,

Det lyder ikke som noget godt tegn når den pludselig er gået løs. Det kan være den er knækket. Du skal opsøge din tandlæge for at få det be- eller afkræftet.

Håber du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Tandlæge Joan Olsen

www.tandpleje.dk/brevkassen

Tandpleje.dk™ – Vejen til sundere tænder

Vigtigt!

Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et svar gennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Brugerbetingelser:
http://www.tandpleje.dk/kontakt/brugerbetingelser

]]>
http://www.tandpleje.dk/brevkassen/taender/l%c3%b8s-tand.html/feed 0
Guld eller Sølv? http://www.tandpleje.dk/brevkassen/ovrige-sporgsmal/guld-solv.html http://www.tandpleje.dk/brevkassen/ovrige-sporgsmal/guld-solv.html#respond Wed, 02 May 2012 13:42:17 +0000 http://www.tandpleje.dk/?p=2370 Spørgsmål:

Det drejer sig om protese/tænder i guld/sølv.
For ca. 14. dage siden fik jeg protese nr. 2.
Den første har jeg haft et par år. Denne er guldbelagt. Da jeg fik protese nr. 2 var den lavet af blank metal. I forvejen har jeg en større kindtand som også er guldbelagt. Når jeg smiler meget kan man godt se begge metaller udefra.Hvad er din mening om at ha begge metaller i munden.
På forhånd tak.
m.v.h. A.K.M.

Svar:

Kære Anne Kathrine,

Det kommer meget an på smag og behag. Kosmetisk ville det være pænere med ensfarvet metal. Men funktionelt er der ingen forskel.

Håber du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Tandlæge Joan Olsen

www.tandpleje.dk/brevkassen

Tandpleje.dk™ – Vejen til sundere tænder

Vigtigt!

Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et svar gennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Brugerbetingelser:
http://www.tandpleje.dk/kontakt/brugerbetingelser

]]>
http://www.tandpleje.dk/brevkassen/ovrige-sporgsmal/guld-solv.html/feed 0
Skal jeg igennem en anden kæbeoperation? http://www.tandpleje.dk/brevkassen/kaeber-og-led/skal-jeg-igennem-en-anden-kaebeoperation.html http://www.tandpleje.dk/brevkassen/kaeber-og-led/skal-jeg-igennem-en-anden-kaebeoperation.html#respond Wed, 02 May 2012 13:33:56 +0000 http://www.tandpleje.dk/?p=2710 Spørgsmål:

Kære læge
Jeg er en pige på snart 19 år, og har været under behandling i ca. 3 år nu hos specialtandlægerne i tand-,mund-og kæbekirurgi på Rigshospitalet. Før jeg blev sendt til Rigshospitalet, havde jeg underbid som jeg har arvet fra min far og mine tænder var meget skæve. Min overkæbe var også meget smal. Jeg fik at vide fra tandlægerne, at mine tænder kun kan rettes med en operation og senere med bøjler. Operationen skulle hjælpe med at få mere plads til tænderne foroven. Jeg lavede operationen og er nu virkelig glad for resultatet. Jeg har fået lige tænder både foroven og forneden, og jeg har ikke længere underbid. Men et andet problem er dukket op, og det er, at min overkæbe er en lille smule skæv(kan næsten ikke ses), dvs. den er gået lidt over mod den højre side. Det kan så rettes med endnu en operation, men jeg sagde nej til at lave operationen, fordi det vigtigtste var for mig at få lige tænder og ikke om mine kæber ligger præcis lige oven på hinanden. Tandlægen sagde så, at hvis jeg ikke fik lavet den anden operation, vil jeg med dagene måske få underbid igen, fordi tænderne foroven ikke har noget at holde fast i(håber dette er forståeligt).Er dette så rigtigt, vil jeg virkelig få underbid igen? Jeg har virkelig brug for tandlægernes hjælp hér, fordi jeg slet ikke vil gå igennem en anden operation. Håber i vil svare mig, og tak på forhånd.

Svar:

Kære Sara,

Jeg synes du må følge specialisternes råd. Det er dem der har dig under behandling.

Håber du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Tandlæge Joan Olsen

www.tandpleje.dk/brevkassen

Tandpleje.dk™ – Vejen til sundere tænder

Vigtigt!

Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et svar gennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Brugerbetingelser:
http://www.tandpleje.dk/kontakt/brugerbetingelser

]]>
http://www.tandpleje.dk/brevkassen/kaeber-og-led/skal-jeg-igennem-en-anden-kaebeoperation.html/feed 0
Voldsomme smerter http://www.tandpleje.dk/brevkassen/smerter/voldsomme-smerter.html http://www.tandpleje.dk/brevkassen/smerter/voldsomme-smerter.html#respond Wed, 02 May 2012 13:27:39 +0000 http://www.tandpleje.dk/?p=2912 Spørgsmål:

Jeg begyndte for en uge siden at få ubeskrivelige voldsomme smerter i min tand, hvor det efter nogle dage føltes som om at alle tænderne i samme side gjorde meget ondt. Jeg var ved tandlægen i dag og fik konstateret et hul, som var gået ned til nerven, hvilket var skyld i de voldsomme smerter. Jeg har nu fået det lavet, men nu er smerterne efter bedøvelsen kommet tilbage igen, nu er de bare dobbelt så slemme. Det skal siges, at jeg har ondt døgnet rundt og jeg sover ikke om natten, da smerterne er så ekstreme. Jeg har fået nogle Ibumetin(400mg) og alm. pamol hvilket tilsydladende kun virker en meget lille procentdel. Jeg har holdt mig til disse hele ugen, men nu er min grænse gået. Det kan ikke passe, at jeg skal gå og have så ondt hele tiden. Så mit par spørgsmål er:

Efter hvad jeg er kommet frem til via google.dk, så kan et hul ned til nerven forsage betændelse, hvilket er skyld i de voldsomme smerter. Så tænker jeg.. Hvis dette er tilfældet, så burde jeg vel kunne få recept på noget, som er en del mere effektivt end disse, som jeg får nu?

Og kan jeg gøre et eller andet for at forhindre end senere rodbehandling?

Jeg håber at få et svar ellers
tak på forhånd.

Mvh Anne

Svar:

Din tand skal rodbehandles hvis du har så mange smerter i så lang tid. Det vil hjælpe på smerterne at få den rodbehandlet. Det er ikke nødvendigt med penicillin hvis man har betændelse i en tand.

Håber du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Tandlæge Joan Olsen

www.tandpleje.dk/brevkassen

Tandpleje.dk™ – Vejen til sundere tænder

Vigtigt!

Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et svar gennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Brugerbetingelser:
http://www.tandpleje.dk/kontakt/brugerbetingelser

]]>
http://www.tandpleje.dk/brevkassen/smerter/voldsomme-smerter.html/feed 0
Overbid http://www.tandpleje.dk/brevkassen/kosmetisk-tandpleje/overbid.html http://www.tandpleje.dk/brevkassen/kosmetisk-tandpleje/overbid.html#comments Wed, 02 May 2012 13:24:31 +0000 http://www.tandpleje.dk/?p=2908 Spørgsmål:

Hej! Jeg er en pige på 30 år som har overbid. Jeg fik nakketræk da jeg gik i folkeskole, men var ikke god til at bruge den og derfor stoppede behandlingen hvilket jeg fortryder idag. Jeg vil gerne have rettet mine fortænder. De stikker for meget ud. Men jeg er desværre ikke interesseret i at få togskinner, men vil meget gerne have nakketræk så jeg kan behandles om natten. Er dette en mulighed når man er blevet voksen? Eller er der andre muligheder?

Svar:

Kære Camilla,

Du skal henvende dig til en ortodontist der kan vejlede dig.

Håber du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Tandlæge Joan Olsen

www.tandpleje.dk/brevkassen

Tandpleje.dk™ – Vejen til sundere tænder

Vigtigt!

Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et svar gennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Brugerbetingelser:
http://www.tandpleje.dk/kontakt/brugerbetingelser

]]>
http://www.tandpleje.dk/brevkassen/kosmetisk-tandpleje/overbid.html/feed 1
Store fortænder http://www.tandpleje.dk/brevkassen/ovrige-sporgsmal/store-fortaender.html http://www.tandpleje.dk/brevkassen/ovrige-sporgsmal/store-fortaender.html#comments Wed, 02 May 2012 13:20:12 +0000 http://www.tandpleje.dk/?p=2897 Spørgsmål:

Hej.

Jeg har i lang tid været rigtig ked af mine fortænder som stikker ud og er store i forhold til resten af tænderne i min mund.
Jeg kunne godt tænke mig hvad en anbefalet behandling vil være. Har læst om implantanter og/eller porcelænskroner.

Hvilken en af de to ville være den bedste mulighed for mig og findes der overhovedet tandlæger som vil trække 2 sunde tænder ud og indsætte implantater når det gælder ens velværd?

På forhånd tak.

Svar:

Kære bruger,

Det er umuligt at rådgive dig uden at have set dig i munden. Nej jeg tror ikke der findes tandlæger der vil trække sunde tænder ud for at sætte implantater i. Du må opsøge din egen tandlæge for at få oplyst dine muligheder for at behandle dit problem.

Håber du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Tandlæge Joan Olsen

www.tandpleje.dk/brevkassen

Tandpleje.dk™ – Vejen til sundere tænder

Vigtigt!

Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et svar gennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Brugerbetingelser:
http://www.tandpleje.dk/kontakt/brugerbetingelser

]]>
http://www.tandpleje.dk/brevkassen/ovrige-sporgsmal/store-fortaender.html/feed 1