- Tandpleje.dk - https://www.tandpleje.dk -

Kommunal tandpleje i frit forfald

Tandlægestole der bliver lappet med gaffa-tape og som under behandling må understøttes med klinikassistentens knæ for at de ikke skal falde sammen. Det kan de 840 børn der står på venteliste i Nordfyns kommune kan se frem til.

I følge Fyens Stiftstidende er udstyret i den nordfynske kommunale tandpleje i så stærkt forfald at det rent ud sagt faldt fra hinanden, hvis ikke det var for gaffa-tape og klinikassistenternes fysiske støtte under behandling. Også boremaskinerne er så ødelagte at de overopheder, fodpedaler der også må repareres med gaffa-tape og udslidte nakkestøtter som klinikassistenter må holde oppe med knæene for at sikre, at de større børns hoveder ikke pludselig falder bagover under behandling.

Nordfyns Kommune erkender problemet
I en intern undersøgelse får over halvdelen af kommunens 12 tandlægestole med tilhørende udstyr, som står på kommunens fire tandklinikker, dumpekarakter. Stolene er så gamle, at man ikke længere kan skaffe reservedele. Og alene sidste år løb vedligeholdelsen op i 124.000 kroner.

Ud over de omfattende problemer med udstyret på kommunens tandklinikker, står der i øjeblikket ikke mindre end 840 børn på venteliste til alt fra almindelig undersøgelse til bøjle-behandling.