- Tandpleje.dk - https://www.tandpleje.dk -

Lettere at klage over tandlægen

En ny hjemmeside har gjort det lettere at klage, hvis man er utilfreds med behandlingen hos sin privatpraktiserende tandlæge. Den nye hjemmeside er skabt af Tandlægeforeningen i samarbejde med Danske Regioner.

Hjemmesiden er udviklet for at gøre det mere enkelt for patienter at overskue, hvad man kan gøre, hvis man er utilfreds med behandlingen eller regningen hos sin tandlæge.

Siden hedder Tandklage.dk, og på den er der let adgang til den formular, som man skal bruge, hvis man vil klage. Man kan desuden læse om, hvor man kan henvende sig, hvis man vil klage eller søge erstatning på grund af en skade. Derudover er der informationer om, hvad der sker med klagen, når patienten har indsendt den, samt om klagesystemets opbygning og om ankemuligheder.

Danske Regioner glæder sig over, at klagesystemet for privat tandlægepraksis nu er blevet lettere at overskue.

– Det er vigtigt at kende sine rettigheder, hvis der sker fejl eller uheld hos tandlægen, eller hvis man ikke er enig i det, der står på regningen. Klagemulighederne er ret gode. Men systemet kan være svært at overskue. F.eks. er det vigtigt at overholde klagefristen, da klagen ellers bliver afvist, uanset om man har ret. Det er nu blevet lettere at klage – og lettere at danne sig et overblik over, hvad der sker, når man har klaget, siger Jens Stenbæk (V), formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn.

I Tandlægeforeningen håber man, at Tandklage.dk vil øge tilliden til klagesystemet.

– Vi har selvfølgelig spurgt os selv, om det er Tandlægeforeningens opgave at opfordre patienterne til at klage. Dertil vil jeg sige, at vores generelle råd til utilfredse patienter fortsat er, at de som det første skal gå i dialog med deres tandlæge. Mange klager skyldes misforståelser, som ofte kan ryddes af vejen gennem en snak med tandlægen. Men for tandlæger som for alle andre brancher gælder det, at det betyder meget for vores omdømme, at muligheden for at klage over os opleves som enkel og gennemskuelig, siger Marianne Riis, der er formand for Tandlægeforeningens Klinikejerforhandlingsudvalg.

Ny portal gør det lettere at klage over tandlægen

Ny portal gør det lettere at klage over tandlægen

Klager over privatpraktiserende tandlæger behandles af et særskilt klagesystem, mens klager over resten af sundhedsvæsenet går via Patientombuddet. Klagesystemet på tandlægeområdet åbner mulighed for, at patienter, der får medhold, kan få pengene tilbage eller få lavet hele eller dele af behandlingen om uden beregning.