Patientforsikring dømt for ytringer om lægemiddel

4. december 2009  (Nyheder)  

Send til en ven     Send til Facebook Send til Facebook

Udskriv Udskriv Del med venner

Tandlægeforeningens Patientforsikring er i dag blevet dømt til at betale CMS Dental 2,5 mio. kr. i erstatning.

Dommen er faldet i en sag om en artikel i Tandlægebladet fra 2005. I artiklen rådede formanden for Tandlægeforeningens Patientforsikring tandlægerne til at være forsigtige, når de brugte 4 % articain til bedøvelser i underkæben.

Dommen afklarer ikke, om der er større risiko ved at bruge articain end ved at bruge andre bedøvelsesmidler til bedøvelse i underkæben.

Tandlægeforeningens Patientforsikring tager dommen til efterretning.

Formanden for Tandlægeforeningens Patientforsikring, tandlæge Jahn Legarth, udtaler:

– Da jeg blev opfordret til at skrive artiklen til Tandlægebladet, var der tidligere blevet skrevet i bladet om articain. Lægemiddelforsikringen var orienteret, og derigennem var der også gået information til Lægemiddelstyrelsen, som jo har ansvaret for lægemiddelsikkerheden. Jeg ved ikke, hvad jeg ville have gjort, hvis jeg på forhånd havde vidst, at artiklen ville føre til en retssag, som har haft store personlige omkostninger for mig.

Tandlægeforeningens formand Susanne Andersen siger:

– Dommen rummer nogle skræmmende perspektiver. Den får betydning for os, for lægeforeninger og for andre sundhedsorganisationer. Vi er bekymrede for, at landsrettens dom vil blive opfattet som en indskrænkning af ytringsfriheden i den sundhedsfaglige debat om mulige skadevirkninger af lægemidler. Dommen ændrer ikke ved, at det er den enkelte tandlæges pligt at rådgive sine patienter bedst muligt og melde bivirkninger til Lægemiddelstyrelsen.

Tandlægeforeningens Patientforsikring har endnu ikke taget stilling til, om dommen skal ankes.

Tandlægeforeningen og Tandlægeforeningens Patientforsikring har ikke yderligere kommentarer til dommen.

Vi modtager gerne forslag til Artikler, Nyheder, Pressemeddelelser o.l. Klik på linket ovenfor og indsend via vores formular og en redaktør vil snarest muligt gennemse jeres forslag.

Sig din mening

Diskutér denne artikel med andre brugere.
(Hvis du ønsker at tilknytte et billede til dine indlæg. Så få dig en gravatar!)

Du skal være logget på for at deltage i debatten.