Få det flotteste smil med Invisalign

29. april 2021  
Arkiveret i Artikler

Med Invisalign får du det flotteste tandsæt – uden brug af synlige bøjler som du kender fra de gamle togskinner. En tandregulering med Invisalign retter de forkerte tandstillinger, som kan have generet dig i årevis.

Der er mange, der ikke fik rettet tandstillingen til i barndommen. Ofte fordi det var for svært at leve med at skulle have en bøjle på, der så tydeligt kunne ses af alle. Med en Invisalign behandling er det problem slet ikke aktuelt, for den usynlige bøjle / skinne hjælper dig med din tandretning – samtidig med du stadig kan smile til verden.

Hvad er Invisalign – den usynlige bøjle?

Invisalign er en bøjle, der blev opfundet i USA, som et kærkomment alternativ til ”togskinnerne”. Den er lavet af gennemsigtigt plastik og skal sidde uden på dine tænder, så du selv kan tage bøjlen af og på efter behov som f.eks. ved spisetid.

Få det smil du drømmer om med invisalign - usynlig bøjle behandling

Når du får en tandregulering med Invisalign-skinnerne, får du ikke bare en flot tandstilling. Du bliver også ved med at have sunde tænder, for du tager skinnen ud hver gang, du spiser og drikker. Du kan derfor stadig også børste dine tænder og bruge tandtråd helt, som du plejer. Det er i øvrigt altid en god idé at børste tænder efter hvert måltid inden, du tager bøjlen på igen.

Hvordan virker en Invisalign bøjle?

Invisalign-bøjlen virker ved at den langsom vil presse dine tænder til den ønskede tandstilling. Det vil sige, at bøjlen med jævne mellemrum bliver skiftet til en ny usynlig bøjle. Det vil typisk ske hver anden uge, men er altid sat efter din personlige tandplan. 

At Invisalign-bøjlen bliver skiftet så ofte betyder, at det er muligt for tandlægen at lave en yderst kontrolleret tandretning. Dermed bliver dine tænder rettet ind i den helt rigtige rækkefølge, hvilket sikrer det bedste resultat.

Her hjælper Invisalign

Invisalign tandretning hjælper med at rette op på forskellige tandstillinger som f.eks.:

Trangstilling: Tænderne står alt for tæt sammen, hvilket resulterer i skæve tandstillinger, hvor nogle har mast sig frem på bekostning af andre. Tænderne er dermed endt med at stå lidt hulter til bulter. Der er meget gode muligheder for behandling af trangstilling med en Invisalign-skinne.

Overbid: Når tænderne i overmunden går ud over tænderne i undermunden. Det er normalt med et lille overbid på 3-4 mm. Men for nogle er overbiddet blevet alt for stort, og her hjælper en tandretning med Invisalign også.

Underbid: Her er det de nederste tænder, der går ud over de øverste tænder og dermed skaber underbiddet. Har du underbid, er det også muligt at få hjælp ved hjælp af en Invisalign-skinne

Mellemrum mellem tænderne: Et enkelt lille mellemrum mellem fortænderne kan være charmerende. Men for nogle er problemet noget større, for her er det store mellemrum også kaldet spred tstilling mellem alle tænderne – og det kan føles generende. Heldigvis hjælper Invisalign-bøjlen / skinnen også her.

Åbent bid:  Et åbent bid er, når tænderne i overmunden og undermunden ikke kan nå sammen. Det kan f.eks. give store problemer i forhold til at spise og bide maden over. Heldigvis er der også mulighed for at Invisalign kan hjælpe på denne problematik.

Krydsbid: Tandbuen i overmunden er her smallere end tandbuen i undermunden, enten i den ene side eller i begge sider. Det kan f.eks. skyldes tændernes hældning. Også her er det oftest muligt at få problemet afhjulpet med den populære skinne.

Du får de bedste resultater med Invisalign

Du vil opleve at Invisaligns resultat, giver dig det flotteste smil – og sikkert også det bredeste smil. For med så flot en tandstilling vil det være svært at holde op med at smile igen.

Eksempel på vellykket tandregulering med invisalign - usynlig bøjle

De problemer du før har haft i forbindelse med den forkerte tandstilling, vil i langt de fleste tilfælde være helt forsvundet. Det sker samtidig med, at du med den gradvise tandretning med Invisalign bøjlen har fået en god tilvænning til den nye tandstilling.

Er du nysgerrig efter at se hvordan, dine tænder kommer til at se ud efter den færdige behandling, kan du tale med din tandlæge. Det er nemlig muligt at få vist et billede af, hvordan netop dine tænder kommer til at se ud efter en eventuel behandling.

Hvad koster Invisalign behandlingen?

Invisaligns priser varierer alt efter, hvor meget dine tænder skal reguleres. Er det en mindre justering, vil prisen selvfølgelig være mindre end ved den helt store tandregulering med skinnerne. Du kan typisk regne med en pris, der ligger på mellem 20.000 kr. og 35.000 kroner. Behnadlingstiden er normalt på mellem 12 og 15 måneder, hvor du jævnligt skal have en ny bøjle / skinne. For at få din helt personlige behandlingsplan og Invisalign pris, vil vi anbefale dig at få lavet en aftale om eftersyn med henblik på en behandling.

Læs mere om forskellige bøjler til tandregulering her

1 kommentar til artiklen

Bøjler til tandregulering

27. november 2019  
Arkiveret i Artikler

Før i tiden var tandregulering noget der var forbeholdt børn, og man mente at det var for sent at få rettet tænder, når man blev lidt ældre. Men det har den teknologiske udvikling og nye bøjletyper lavet om på. I dag kan man få rettet tænder uanset alder.

Behandling
Behandlingstiden afhænger af hvor meget der skal rettes op på tænderne, og de fleste må regne med en behandlingstid på ca. 12 til 18 måneder. I perioden skal man regelmæssigt til kontrol hos tandlægen, hvor tandstillingen kontrolleres og bøjlen strammes op. Man må regne med et kontrolbesøg hos tandlægen hver måned.

Efter endt behandling med bøjle, må man regne med at skulle gøre brug af en skinne til natbrug, for at fastholde tænderne i den nye stilling. Nogle får også monteret en tynd tråd på bagsiden af fortænderne.

Priser
Prisen for en behandling med fast stålbøjle afhænger af hvor meget arbejde der skal laves og vil typisk ligge mellem 25.000 og 40.000 kroner hos en praktiserende specialtandlæge i ortodonti. Ønskes der særlige kosmetiske bøjler, må man påregne en ekstra udgift. En gennemsigtig keramisk bøjle vil typisk koste mellem 4.000 og 5.000 kroner ekstra pr. kæbe, og en indvendig bøjle koster ca. 20.000 kroner ekstra pr. kæbe.

Bøjletyper
De almindelige metal/stålbøjler, ofte kaldet “togskinner” i folkemunde, er stadigvæk de mest effektive bøjler. Og dermed kan man regne med at skulle døjes med bøjlerne i kortere tid, end hvis man vælger en af de mere kosmetisk acceptable bøjler. Og det er også den billigste behandlingsmulighed.

Der findes både faste bøjletyper, som stålbøjlen er et godt eksempel på. Og så findes der også skinnere, som ikke bliver monteret faste i tænderne. De fleste voksne må dog forvente, at det bliver nødvendigt med en fastsiddende bøjle.

Metal-/Stålbøjlen

Metal-/Stålbøjlen

Metal- eller stålbøjler
Dette er den traditionelle bøjle, som de fleste af os kender til, som måske ikke altid er specielt køn at se på. Men den er stadigvæk den mest effektive bøjle. Og med den opnår man den hurtigste og typisk også billigste behandling.

Guldbøjlen

Guldbøjlen

Guldbøjler
Guldbøjlen adskiller sig ikke væsentligt fra de almindelige stålbøjler, ud over at farven naturligvis er anderledes. Det er nok en smagssag for den enkelte, om man vil gøre brug af en guldbøjle i stedet for en almindelig stålbøjle.

Damon og Damon 3

Damon bøjlen

Damon bøjler
Damon er navnet på en producent af bøjler, som har videreudviklet den traditionelle stålbøjle, således at der kan udføres flere behandlingsmuligheder. En af de væsentligste fordele for patienten er, at de har udviklet en låsemekanisme, så patienten ikke generes så meget af elastikker eller ståltråde, som skal holde den gennemgående ståltråd på plads.

Den nye Damon 3 bøjle er delvist gennemsigtig, og kan ses i højre side af billedet.

Gennemsigtig bøjle

Gennemsigtig bøjle

Gennemsigtige keramiske bøjler
Man kan også få helt gennemsigtige keramiske bøjler, som ikke er så synlig som stålbøjlerne. Der må dog påregnes lidt længere behandlingstid.

Indvendig bøjle

Indvendig bøjle

Indvendig bøjle
En anden mulighed er at placere stålbøjlen på bagsiden af tænderne. Men det er en dyr og teknisk vanskelig løsning.

Invisalign bøjlen

Invisalign bøjlen

Gennemsigtig skinne
Man kan også få gennemsigtige plastskinnere, som man så bærer på tænderne det meste af døgnets 24 timer. Disse skinnere skal så udskiftes med jævne mellemrum. Dette er en meget dyr løsning, og prisen må forventes at ligge på omkring 50.000 kroner hos en praktiserende specialtandlæge.

Du kan læse mere om de gennemsigtige plastskinnere her: invisalign

Læs mere om Invisalign behandling og priser her

Skriv en kommentar