Er der ingen garanti for dårligt håndværk?

Send til en ven     Send til Facebook Send til Facebook

Udskriv Udskriv Del med venner

Spørgsmål:

Hejsa,
Jeg har et spørgsmål vedrørende en knækket tand pga. en rodbehandling. Nu kan jeg se i et af jeres svar, at der er ingen garanti er ved rodbehandling??
Jeg fik i marts måned lavet en rodbehandling, og den så fin ud, sagde tandlægen, men nu er der knækket et stykke af tanden og behandlingen er vist også gået itu, da jeg kan rokke med den anden side af tanden. Dette må være dårligt håndværk, og må kunne dækkes af en form for garanti??
Jeg ser frem til at høre fra jer.

Laurids

Svar:

Kære Laurids,

Først vil jeg sige, at din tand ikke nødvendigvis er knækket kun fordi den er blevet rodbehandlet. Der er flere årsager til at en tand bliver rodbehandlet, og tit er der ikke meget tilbage af en tand når der er rodbehandlet. Det lyder som om at din tand er flækket, og det er noget der kan ske. Når tandlægen ser på kvaliteten af en rodbehandling, kigger han på rodfyldningen, dvs. det han erstatter tandnerven med, om den er tæt. Og det er det han mener med at den ser fin ud. At tanden flækker har ikke nødvendigvis noget med dårligt håndværk at gøre, men er en ganske almindelig komplikation, der i nogle tilfælde kan ske.

Man er ikke dækket af nogen form for garanti hos tandlægen. Men mener man at man er blevet fejlbehandlet af en dansk tandlæge, har man mulighed for at klage over behandlingen. Du kan læse mere om hvordan du klager over tandlægen her.

Du kan også søge om at få erstatning fra Tandlægeforeningens Patientforsikring. Du kan læse mere om erstatning for fejlbehandling her.

Håber du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Tandlæge Joan Olsen

www.tandpleje.dk/brevkassen

Tandpleje.dk™ – Vejen til sundere tænder

Vigtigt!
Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et svar gennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Brugerbetingelser:
https://www.tandpleje.dk/kontakt/brugerbetingelser

Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et svar gennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Indlæg

3 kommentarer til artiklen “Er der ingen garanti for dårligt håndværk?”
 1. Thomas Haarkildgaard Nielsen siger:

  Til Joan Olsen

  har læst ovenstående og er lidt forvirret over dit svar. Det du svare er at tandlæger stort set er fritaget for ansvar.

  I alle andre købs- og serviceydelser her i Danmark, er man sikret iflg. købe-reklamationsloven. Hvorfor står man som kunde hos tandlæger, dårligere stillet med hensyn til reklamation for en vare, der er betalt, men ikke holder på kort/længere sigt.

  Jeg er håndværker og i mit fag, stilles man til ansvar for sit håndværk.

  Mvh. Thomas H. Nielsen

  • Kære Thomas H. Nielsen,

   Du må have læst forkert i mit svar til Laurids. Jeg har ikke svaret at tandlæger stort set er fritaget for ansvar. Tværtimod oplyste jeg om de muligheder patienterne har for at klage over en behandling eller tandlæge, hvis patienten eksempelvis mener at tandlægen har lavet et dårligt stykke håndværk.

   Mht. til reklamation mener jeg ikke at du uden videre kan sammenligne en hvilken som helst håndværkers erhverv med en tandlæges. Der er her tale om et sundhedsfagligt område, og bl.a. derfor må en hvilken som helst tvist vurderes individuelt af eksperter på området. Til orientering kan jeg oplyse, at der i øjeblikket arbejdes på et nyt patientklagesystem som skal gøre det enklere og mere overskueligt for patienter at klage.

   Med venlig hilsen

   Joan

 2. Daniel siger:

  Hej,
  Jeg fik lavet en plastfyldning i venstre kindtand for 3-4 måneder siden. Der faldt 2 store stykker af fyldningen for et par dage siden, jeg har haft svær tandpine siden. Burde tandlægen ikke tage den på sig, når fyldningen har holdt så kort tid ? Vh Daniel

Sig din mening

Diskutér denne artikel med andre brugere.
(Hvis du ønsker at tilknytte et billede til dine indlæg. Så få dig en gravatar!)

Du skal være logget på for at deltage i debatten.