Sutten på tommefinger kan give tandproblemer

30. oktober 2009  (Nyheder)  

Send til en ven     Send til Facebook Send til Facebook

Udskriv Udskriv Del med venner

Narresutten, også kendt som sutten på tommelfingeren, kan give børn overbid eller åbent bid. Det viser en ny undersøgelse af suttevaner hos børn i førskolealderen dokumenteret i World Journal of Orthodontics.

I undersøgelsen blev en gruppe på 34 førskolebørn inddelt i tre grupper: En gruppe med sutteflaskevaner, en med sutteflaske og narresutvaner og en uden suttevaner. Resultaterne viste at Resultaterne viste, at der var en signifikant sammenhæng imellem suttevaner og børnenes tandstilling.

”Det er velkendt, at narresutten er med til at flytte børns tænder, men mange undersøgelser har dog vist at ophører suttevanen inden ca. fireårsalderen skulle det ikke få betydning for tandstillingen af de primære tænder. I de tilfælde, hvor det alligevel får betydning for tandstillingen, skyldes det, at der i forbindelse med suttevanen også er opstået en tungeuvane, som ved ophør af suttevanen bibeholder ændringen i tandstillingen.” udtaler lektor Lis Almer fra Tandlægeskolen i København.


Læs mere i Tandlægebladet nr. 13 2009 eller på www.tandlaegebladet.dk.

Vi modtager gerne forslag til Artikler, Nyheder, Pressemeddelelser o.l. Klik på linket ovenfor og indsend via vores formular og en redaktør vil snarest muligt gennemse jeres forslag.

Sig din mening

Diskutér denne artikel med andre brugere.
(Hvis du ønsker at tilknytte et billede til dine indlæg. Så få dig en gravatar!)

Du skal være logget på for at deltage i debatten.