Bekymring ang. behandling af tandkødsbetændelse

Send til en ven     Send til Facebook Send til Facebook

Udskriv Udskriv Del med venner

Spørgsmål:

Hej,

Jeg er en pige på 17 (snart 18) år, der bor i Aalborg.
For nyligt fortalte min tandlæge mig, at jeg har tandkødsbetændelse. Derfor har jeg fået en blød børste, tandtråd og ordren om at skylle munden 2 gange daglig i khlorhexidin i 14 dage. Jeg gør alle de ovenstående ting, og har gjort det i 5 dage. Men mit problem er, at jeg synes mit tandkød ser meget irriteret ud, det bløder og en ømt. Nogle steder, specielt omkring hjørnetønderne, synes det at være særligt slemt. Det er som om tandkødet nogle steder ser ud til at være blevet “revet op” næsten som en hudafskrabning. Det ser “råt” ud. Jeg synes selv det ligner at mit tandkød nogle steder har trukket sig mere tilbage, så mere af tanden er blottet. Det er ikke specielt ømt, udover når jeg børster det, og det bløder ikke så meget som det har gjort.
Men jeg er altså ret bekymret for, om jeg gør noget forkert. Jeg forsøger ikke at børste hverken for hårdt eller for blødt. Min bekymring er måske en smugle ubegrundet, men jeg tænker meget på det, og håber derfor, at der er nogen som kan hjælpe mig.

– Lin

Svar:

Kære Lin,

Det lyder som om din tandlæge er bevist omkring dine problemer. Hvis du er i tvivl, så få ham/hende til at kigge på dig igen.

Håber du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Tandlæge Joan Olsen

www.tandpleje.dk/brevkassen

Tandpleje.dk™ – Vejen til sundere tænder

Vigtigt!

Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et svar gennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Brugerbetingelser:
https://www.tandpleje.dk/kontakt/brugerbetingelser

Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et svar gennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Indlæg

2 kommentarer til artiklen “Bekymring ang. behandling af tandkødsbetændelse”
  1. Emma Schmidt siger:

    Hej Lin, jeg er lidt i tvivl om datoerne her på siden, men jeg tænker, at mit svar er relevant nok alligevel. De nye systemer gennem sygesikring Danmark, hvor man kategoriseres efter rød, gul, grøn-skalaen vil i hvert fald gøre, at de tandlæger du kommer til vil kende til din situation.
    Jeg er selv blevet kategoriseret som ”gul” da jeg har lidt tandkødsbetændelse i undermunden – Man kan kun blive grøn ved at have helt perfekte tænder og tandkød. Du skal helst have en mindre børste da du ellers ikke kan børste på tværs i undermunden. http://www.tand-doktor.dk i københavn er gode til at forklare em børstning, men du skal kun børste ned til kanten af tandkødet, så du får fjernet alt ”skidtet”, der ellers hurtigt kan sætte sig som tandsten. Og så husk også at bruge tandtråd en gang om dagen. Hvis det glider i hånden på dig, kan det betale sig at binde en knude på det, så er det mere medgørligt. Det jeg lige har skrevet er en del af den oplysende briefing man får hos tandlægen i dag efter de nye regler. Hvis du har tandsmerter eller blødende tandkød er det dog altid en god ide at opsøge en tandlæge.

  2. tandlæge siger:

    super svar fra brevkassen mht. tandlægen.

Sig din mening

Diskutér denne artikel med andre brugere.
(Hvis du ønsker at tilknytte et billede til dine indlæg. Så få dig en gravatar!)

Du skal være logget på for at deltage i debatten.