Betale for to rodbehandlinger

Send til en ven     Send til Facebook Send til Facebook

Udskriv Udskriv Del med venner

Spørgsmål:

Hej jeg har for 5 år siden fået en tand rodbehandlet. Jeg skal så have den kronet. Tandlægen finder ud af at tanden ikke er “helt død”. Så den skal rodbehnadles igen. De forlanger 1200 kr engang til!! Er det rigtigt at man kan få og skal betale 2 gange for at få den samme tand rodbehandlet 2 gange??? Jeg har ikke betalt den sidste regning endnu.

MVH Thie

Svar:

Kære Thie,

Det er svært at svare helt konkret på. Men nogle gange findes der flere kanaler i en tand, og tit er de svære at finde. Det er måske det der er sket i dit tilfælde. I så fald er det rimeligt at du betaler for det, fordi rodbehandlingen ville jo ellers bare være det dyrere den første gang.

Håber du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Tandlæge Joan Olsen

www.tandpleje.dk/brevkassen

Tandpleje.dk™ – Vejen til sundere tænder

Vigtigt!

Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym

skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra

tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et

svar gennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Brugerbetingelser:
https://www.tandpleje.dk/kontakt/brugerbetingelser

Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et svar gennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Indlæg

3 kommentarer til artiklen “Betale for to rodbehandlinger”
 1. Henriette Mortensen siger:

  Hej
  Jeg er utilfreds med min behandling/regning
  Så jeg vil gerne vende det med det inden jeg ringer og brokker mig.
  Juni 2019 flækker jeg min kindtand efter et uopdaget hul. Hun laver hullet og fyldning. Kommer af med ca. 1800 kr. 2 dage efter må jeg afsted igen pga. mange smerter! Nu er det så en rodbehandling. Hun laver første behandling med det samme og sidste behandling i oktober 2019 (altså 4 mdr efter)
  Her betaler jeg 3200 for rodbehandling.
  Marts 2020 skal jeg så til kontrol hvor at der stadig er betændelse. Så lukker landet ned med corona. Oktober 2020 får jeg igen lavet rodbehandling. Denne gang med andre instrumenter? December 2020 sidste behandling og en regning på 3200..
  Nu har jeg så modtaget en rykker?! Trods jeg ikke har modtaget selve regningen endnu… Jeg gik udfra at jeg ikke skulle betale for endnu en behandling? Kan det være rigtig? Nu skal jeg også betale for en krone i nærmeste fremtid og næste gang er det en operation (hvis den ikke er lavet ordentlig) dvs. den tand har indtil videre kostet mig 8200 kr og jeg skal regne med 5000 for en krone OG jeg ved endnu ikke om den er lavet ordentlig endnu.. Det er de samme roskandaler hun har behandlet.

  Mvh.

  • Kære Henriette,

   Tak for din kommentar.

   Det er desværre umuligt for mig at vurdere. Derfor er der oprettet en uvildig instans der varetager alle klager over behandling. Det koster ikke noget at klage og din tandlæge kan informere om dette. Jeg vil dog opfordre dig til at ringe til din tandlæge, gøre din bekymring gældende og spørge om I kan aftale en tid til en snak omkring disse forhold. Ud fra den samtale, og hvad I evt. bliver enige om, kan du så vurdere om det er noget du skal gå videre med.

   Der er så mange faktorer der spiller ind, at man er nødt til at have adgang til udtalelser fra begge parter og adgang til din journal og røntgenbilleder, før man overhoved kan lave en saglig vurdering.

   Man kan som udgangspunkt sige, at det ikke er tandlægens skyld at en patients tænder bliver angrebet af karies, og at en ellers korrekt udført behandling ikke giver et tilfredsstillende eller forventeligt resultat. Nogen gange lykkes det desværre ikke at redde en tand trods ihærdige forsøg, og så må man som ejer af den tand tage konsekvensen af det. Det betyder ikke nødvendigvis at arbejdet ikke er lavet ordentligt, eller at en omlavning eller yderligere forsøg på at redde tanden skal udføres gratis.

   Med venlig hilsen

   Joan Olsen
   Tandlæge

 2. Dimzen siger:

  Hvis en samlet behandling forventes at overstige 2.500 kr., skal din tandlæge tilbyde dig et skriftligt uspecificeret prisoverslag, inden behandlingen påbegyndes.

  De burde have rodbehandlet din tand, før de lavede den pga. den var flækket – har der over længere tid kommet bakterier til rod. Ved rodbehandling, er det “normalt” man rodbehandles 1 gang, og anden gang indenfor 2-3 uger, hvis der ikke er infektion, ellers skal infektionen behandles først. Hvorefter der så påsættes krone.

  Du kan finde mange gode råd hos : Tandlægeforeningen.dk
  Søg også efter Honorar tabeller 2020/2021.
  En sag gennem patienterstatningen tager i snit 2 år pt. Jeg har selv en kørende sag der.
  Jeg ville vælge anden tandlæge, og indsende dette til patienterstatningen, evt. søge erstatning hos tandlægeforeningen.
  Mvh.

Sig din mening

Diskutér denne artikel med andre brugere.
(Hvis du ønsker at tilknytte et billede til dine indlæg. Så få dig en gravatar!)

Du skal være logget på for at deltage i debatten.