Problemer med at få bedøvelsen til at virke

Send til en ven     Send til Facebook Send til Facebook

Udskriv Udskriv Del med venner

Spørgsmål:

Nu har jeg de sidste mange gange hos tandlægen, hvor jeg er blevet bedøvet oplevet at min krop begynder at ryste indvendigt, får hjertebanken og føler mig træt og tung.
De kan aldrig rigtig bedøve mig hvor jeg skal, jo måske efter 2 – 3 – 4 forsøg, hvorefter jeg så blir rigtig dårlig. Min tandlæge siger det intet har med bedøvelsen at gøre. De sidste par gange er det så gået rigtig galt (synes jeg selv)
Forrige gang blev hele mit ansigt bedøvet, min læbe og mit øje hang, jeg ku ikke blinke og egentlig bare ikke mærke halvdelen af mit hoved.

Nu her sidste gang, troede jeg ellers lige den var der, men langsomt forsvandt følelsen i min hals og til sidst kunne jeg ikke synke.
Da jeg næsten fløj op af stolen og prøvede at forklare min tandlæge det, grinte han lidt og sagde at det var jo ikk bedøvelsens skyld…. Øhhh nå…
I halvanden time gik jeg og spyttede fordi jeg ikk ku synke (de gange jeg prøvede røg det forkert og måtte hoste og hakke det op igen)

Jeg lyder måske ret pivet, men synes selv jeg kan holde til meget.
Nu står jeg så her snart og skal ha lavet en rodbehandling, men ærligt talt…. Har meget lidt lyst for er bange for hvad der sker næste gang.

Så måske mit spørgsmål er om der er andre muligheder end lokalbedøvelse??
Er det muligt jeg ikke kan tåle det eller hvad er det der sker?

Min tandlæge har et ret godt omdømme, og mange af mine bekendte går til tandlæge der.

Hilsen jeannie.

Svar:

Kære Jeannie,

Tal med din tandlæge om de evt. bruger lattergas. Nogle gange når bedøvelsen ikke virker, kan det have noget med nervøsitet at gøre, tag evt. 2 panodiler inden du skal til tandlægen, det kan hjælpe dig med at falde til ro. Det kan også skyldes infektion i området, hvilket gør det svært at bedøve tanden.
Det er meget almindeligt at man føler sig lidt tung i området hvor man bliver bedøvet, men det er lidt svært at svare helt konkret på dit problem.

Angående hjertebanken, så skyldes det adrenalin der er i bedøvelsen, det er ikke farligt. Spørg tandlægen næste gang om du må få bedøvelse uden adrenalin, det kan være du får mindre ubehag af den.

Håber du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Tandlæge Joan Olsen

www.tandpleje.dk/brevkassen

Tandpleje.dk™ – Vejen til sundere tænder

Vigtigt!
Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et svar igennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Brugerbetingelser:
https://www.tandpleje.dk/kontakt/brugerbetingelser

Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et svar gennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Indlæg

2 kommentarer til artiklen “Problemer med at få bedøvelsen til at virke”
  1. maria kristensen siger:

    Det kender jeg alt til. For selv de samme symptomer nøjagtigt som du har. Og er ikke selv meget for det. 🙁 bliver enorm dårlig. Især i hovedet og i halsen.

  2. Mette siger:

    Hej Jeannie
    Jeg kan ikke se hvor gammel dit indslag er, men jeg er nød til at skrive.
    Jeg havde aldrig haft problemer med at gå til tandlægen, før jeg endte med at blive afhentet i en ambulance. Jeg skulle have fjernet en visdomstand. Jounalister kunne ikke bedøve mig ordentligt, så jeg fik så mange bedøvelser at jeg blev lammet i det meste af hovedet og værst af slt, ned i halsen, så jeg kunne ikke synke. Et meget uforstående tandlægeteam, der insisterede på at jeg skulle læigge mig med når jeg var dårlig. Jeg kunne ikke gøre mig forståelig, da jeg ikke humme tale. Så jeg sad grædende med hovedet mellem benene og spyttede, så mundvandet kunne komme ud. Jeg blev gal til sidst, da de blev ved med at ville have mig ned at ligge. Det endte med 112 og jeg fik proppet en pulle i halsen der skulle ophæve bedøvelsen. Nu lider jeg af voldsom tandlægeskræk og kan stadig ikke bedøves i undermunden. Jeg er igang med nogen større indgreb nu, fordi jeg ikke kommer til tandlægen før det gør ondt. Min nye tandlæge er frustreret over han ikke kan bedøve mig og jeg er bare skide ked af det.

Sig din mening

Diskutér denne artikel med andre brugere.
(Hvis du ønsker at tilknytte et billede til dine indlæg. Så få dig en gravatar!)

Du skal være logget på for at deltage i debatten.