Bør bedøvelsen ikke fjerne smerten?

Send til en ven     Send til Facebook Send til Facebook

Udskriv Udskriv Del med venner

Spørgsmål:

Hej..

Jeg har været ved tandlægen for at få boret to huller for første gang i dag. Jeg har aldrig fået boret før, og derfor var det også første gang jeg skulle bedøves.
Jeg føler ikke bedøvelsen virkede da jeg kunne mærke stort set alt, og det gjorde rigtig rigtig ondt, fik kuldegysninger og rystede rigtig meget – var simpelthen det værste jeg nogensinde har prøvet. Mit spørgsmål er så, om du tror bedøvelsen virkede? Er det ikke meningen man ikke skal kunne mærke noget?

Jeg var ret hævet bagefter, og havde svært ved at snakke, samtidig var jeg også ret chokeret, så skulle bare hjem – derfor fik jeg ikke snakket med min tandlæge om det. Men synes det er lidt træls at betale 500 kr. for bedøvelse, når man ikke føler det har virket..

Mvh. Anne Camilla.

Svar:

Kære Anne Camilla,

Hvis du havde smerter under behandlingen, har din bedøvelse ikke virket som den skulle. Det er selvfølgelig meningen at det skal være en smertefri oplevelse at komme hos tandlægen. Jeg synes du skal tage en snak med din tandlæge. Nogle gange kan nervøsitet have indflydelse på bedøvelsen.

Håber du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Tandlæge Joan Olsen

www.tandpleje.dk/brevkassen

Tandpleje.dk™ – Vejen til sundere tænder

Vigtigt!

Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et svar gennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Brugerbetingelser:
https://www.tandpleje.dk/kontakt/brugerbetingelser

Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et svar gennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Indlæg

2 kommentarer til artiklen “Bør bedøvelsen ikke fjerne smerten?”
 1. Anna siger:

  Hej, jeg er en pige på 18 år og har lige været hos tandlægen idag, da jeg skulle bores i den næstinderste tand i underkæben (højreside).
  Jeg fik to gange bedøvelse, da i ikke troede den ene sprøjte var nok.
  Jeg har været hjemme i 5 timer nu og har fået sovet lidt og da jeg vågnede og kiggede mig i spejlet var jeg lidt hævet nede omkring kæben i den side tanden sidder? Er det normalt at være hævet efter en boring? Jeg er blevet boret 5 gange og har aldrig oplevet det før..

  Mvh. Anna

 2. Kære Anna,

  Hvis du skal stille spørgsmålet direkte til tandlægen, må du anvende tandlæge brevkassen, som du finder her: https://www.tandpleje.dk/brevkassen/spoerg-tandlaegen

  Venligst

  Redaktionen, Tandpleje.dk

Sig din mening

Diskutér denne artikel med andre brugere.
(Hvis du ønsker at tilknytte et billede til dine indlæg. Så få dig en gravatar!)

Du skal være logget på for at deltage i debatten.