Alle tænder når ikke hinanden når jeg bider sammen

Send til en ven     Send til Facebook Send til Facebook

Udskriv Udskriv Del med venner

Spørgsmål:

Hej!

Jeg fik d.2/11 Lavet et hul, akut hos en ny,ung tandlæge, som lige er ansat i tandlægehuset , hvor jeg ellers har haft den samme tandlæge i 25 år.Hun kunne ikke bedøve mig rigtigt og måtte hente hjælp hos en kollega (min egen tandlæge havde fri). hun stak med kanylen omkring 12 gange!!
Det viste sig at nabo- tanden også have en lille skade på siden (en sølvfyldning på fladen). Den blev vi enige om at hun skulle rep. med det samme , nu da hele den side var bedøvet!!Det hele tog 2 timer!!!. Hun have store problemer med at fjerne den rind som sad om tanden, til at holde fyldningen med! da hun havde vrikket og hevet gav den efter med det resultat at tangen hun brugte til formålet, “smaskede” med et “brag” op i de øverste tænder, av av.Jeg blev ved med at sige at det føltes som om tanden var for høj, men vi blev enige om at den nok var bedøvelsen.Men men men.. jeg måtte ringe der- op efter nogle dage, for at sige at den stadig var for høj, og meget øm, men fik at vide at der kunne gå 2 mdr. D.17/11 var jeg hos min egen tandlæge, hun kan ikke se at den er for høj , ømheden for jeg at vide kan tage 5mdr.”tyg med den anden side”siger hun.jeg kan snart ikke være nogen steder for smerte! sover med et stk. vat imellem tænderne for der gør meget o
ndt at “slå” over og under-tænderne sammen. Fysisk kan man høre at den tand,der er hevet i “klinger” først sammen i munden, alle de andre tænder kan ikke “nå” hinanden, den er øm når man “banker” på den, og hvis jeg prøver at tygge i den side, hvilket er u-undgåeliigt, da de tænder når sammen, det gør de ikke i den anden side. Jeg tænker på om roden kan være knækket? der er umiddelbart ikke noget at se på tanden.eller er hullet under fyldningen mon ikke boret ordentligt ud?

Hilen karen

Svar:

Kære Karen,

Det tyder på at fyldningen er for høj, du må have den tjekket igen af tandlægen.

Håber du kan bruge mit svar.

Med venlig hilsen

Tandlæge Joan Olsen

www.tandpleje.dk/brevkassen

Tandpleje.dk™ – Vejen til sundere tænder

Vigtigt!

Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et svar gennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Brugerbetingelser:
https://www.tandpleje.dk/kontakt/brugerbetingelser

Spørgsmål besvaret af tandlægen kan blive lagt ud på portalen i anonym skikkelse. Vi kan dog ikke garantere svar på alle spørgsmål, og svar fra tandlægen kan aldrig erstatte dialog eller konsultation med egen læge. Et svar gennem brevkassen skal udelukkende opfattes som oplysende materiale.

Sig din mening

Diskutér denne artikel med andre brugere.
(Hvis du ønsker at tilknytte et billede til dine indlæg. Så få dig en gravatar!)

Du skal være logget på for at deltage i debatten.