Billigere at gå til tandlæge

27. oktober 2009  (Nyheder)  

Send til en ven     Send til Facebook Send til Facebook

Udskriv Udskriv Del med venner

Vismændene i Det Økonomiske Råd foreslår nu at det skal være billigere at gå til tandlægen. Til gengæld skal ordningen finansieres med større brugerbetaling når du besøger egen læge og skadestuen.

I de økonomiske vismænds efterårsrapport, der udkom 22. oktober 2009, giver vismændene deres bud på en mere retfærdig statslig støtte til sundhedsydelser.

“Ved at brede brugerbetalingen ud får man en mindre forvridning af den statslige støtte. Det er bedre at støtte to steder med 100 kroner end ét sted med 200 kroner, ” siger medlem af Det Økonomiske Råd Hans Jørgen Whitta-Jacobsen til Newspaq.

Undgår tandlægen på grund af prisen
Hans Jørgen Whitta-Jacobsen mener, at nogle danskere i dag undlader at gå til tandlægen, fordi det er for dyrt, mens der måske er for mange, der henvender sig til skadestuen – selv med små skavanker – fordi det er gratis.

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, der er professor i økonomi ved Københavns Universitet, understreger, at den samlede brugerbetaling ikke skal stige.

“Vores anbefaling er ikke at rokke ved det samlede omfang af brugerbetaling i sundhedsvæsenet. For det er en grundlæggende politisk præmis,” siger han.

Vi modtager gerne forslag til Artikler, Nyheder, Pressemeddelelser o.l. Klik på linket ovenfor og indsend via vores formular og en redaktør vil snarest muligt gennemse jeres forslag.

Sig din mening

Diskutér denne artikel med andre brugere.
(Hvis du ønsker at tilknytte et billede til dine indlæg. Så få dig en gravatar!)

Du skal være logget på for at deltage i debatten.