Hvor dyrt er et besøg hos tandlægen egentlig?

13. oktober 2010  (Nyheder)  

Send til en ven     Send til Facebook Send til Facebook

Udskriv Udskriv Del med venner

Hvad koster en almindelig undersøgelse hos tandlægen? Det er et spørgsmål, mange har svært ved at svare på, viser en undersøgelse, som Epinion har foretaget for Tandlægeforeningen blandt 1.003 danskere.

Mange unge ved nemlig ikke, at en almindelig undersøgelse kun koster 83 kr., når man er 18-25 år, mens voksne over 25 år skal betale 142 kr. En tandrensning koster 178 kr.
Blandt deltagerne i undersøgelsen havde hver syvende ikke været til tandlæge de sidste to år. Af denne gruppe troede 47 pct., at et almindeligt tandeftersyn kostede mere end 300 kr. Faktisk mente næsten hver fjerde, at prisen måtte være over 400 kr.

Myter og gætterier
– Det viser, at opfattelsen af, at det er dyrt at gå til tandlæge, ofte er baseret på gætteri snarere end fakta, især blandt dem, der fravælger tandlægen. Der er tilsyneladende blevet opbygget en myte om tandlægernes priser, som de, der ikke går jævnligt til tandlæge, er blevet fanget af, siger Susanne Andersen.

Susanne Andersen, Formand for Tandlægeforeningen

Det manglende kendskab til prisen for et almindeligt tandlægebesøg gælder dog også 36 pct. af dem, som har været til tandlæge inden for de sidste to år.

– I Tandlægeforeningen finder vi det positivt, at et tandeftersyn er væsentligt billigere, end mange forventer. Men kun hvis det er med til at gøre oplevelsen hos tandlægen endnu bedre. For hvis den fejlagtige opfattelse af prisen får nogen til at holde sig væk fra tandlægen, er det særdeles uheldigt. De regelmæssige eftersyn har en forebyggende effekt og kan hjælpe til at opdage eventuelle problemer tidligt, så den enkelte kan undgå både store tandbehandlinger og store tandlægeregninger, siger Tandlægeforeningens formand, Susanne Andersen.

Det er et problem, at mange unge dropper de regelmæssige tandlægebesøg, og det gør Tandlægeforeningen nu noget ved med kampagnen tandfix.dk, der er målrettet unge på 18-25 år. Kampagnen skal fortælle de unge, at det kan have store konsekvenser at droppe tandlægebesøget, og at det faktisk bedre kan betale sig at gå regelmæssigt til tandlæge end at lade være.

Vi modtager gerne forslag til Artikler, Nyheder, Pressemeddelelser o.l. Klik på linket ovenfor og indsend via vores formular og en redaktør vil snarest muligt gennemse jeres forslag.

Indlæg

5 kommentarer til artiklen “Hvor dyrt er et besøg hos tandlægen egentlig?”
 1. paw siger:

  ja hallo vi er i 2013-2014 en tandrensning koster 307 kr
  og kontrol af forbyggende behandling koster 122
  så en almindelig tur til tandlægen koster næsten 500kr
  Hilsen paw

  • Hej Paw,

   Tak for din kommentar.

   Nu er artiklen ganske rigtigt fra oktober 2010. Men dagens priser er nu heller ikke så høje, som mange går rundt og tror.

   Jeg kan kort nævne prisen på de omtalte ydelser. Her skal patienten pr. 1. oktober 2013 betale kr. 187,06 for en tandrensning a, eller kr. 134,50 for en tandrensning b. Og kontrol af individuel forebyggende behandling koster ganske korrekt kr. 122,58.

   Regelmæssig diagnostisk undersøgelse for 18-25 årige koster kr. 87,19 og fra 26 år kr. 149,47.

   Så der er nu ikke tale om de voldsomme ændringer de seneste 3 år. Alle de nævnte priser er faste og aftalte med den offentlige sygesikring.

 2. Her er en liste med alle priser på tandlægeydelser med tilskud fra den offentlige sygesikring. Honorartabellerne indeholder de faste priser, der er aftalt for voksentandplejen

  For patienter i sygesikringsgruppe 1 er prisen fast i de fleste tilfælde. Prisen for en behandling finder du i kolonnen med overskriften Patient.

  For patienter i sygesikringsgruppe 2 findes der IKKE faste priser.

  Nogle priser er fastsat med et fast tilskud og en variabel patientbetaling. Her henvises til den enkelte tandlæges prisliste, som ifølge aftale med den offentlige sygesikring, skal kunne ses i venteværelset.

  Honorartabeller pr. 1. oktober 2013 til 1. april 2014
  https://www.tandpleje.dk/uploads/honorartabeller_-01102013.pdf

 3. Mikkel Jensen siger:

  Hvis man har svært ved at få pengene til at række til den nødvendige tandbehandling kan man finde nogle rigtig gode tandlæge i udlandet, som både leverer god kvalitet og rimelige priser 🙂

 4. Syntes det er frækt at overhovedet at tage penge for dette ,det burde være gratis ligesom læge besøg og lægebehandling er i Danmark derfor har de mest økonomiske trængte ikke råd bare til almindelig tandbehandling ved ikke hvor. Penge skulle komme fra hvis intet tilbage ved hver månedsløn

Sig din mening

Diskutér denne artikel med andre brugere.
(Hvis du ønsker at tilknytte et billede til dine indlæg. Så få dig en gravatar!)

Du skal være logget på for at deltage i debatten.