Forbud mod sms’er vil føre til dårligere tænder

21. maj 2010  (Nyheder)  

Send til en ven     Send til Facebook Send til Facebook

Udskriv Udskriv Del med venner

Det vil være rigtig dårligt for tandsundheden, hvis Datatilsynet gør alvor af at forbyde tandklinikkerne i kommunerne at sende sms’er til børn, unge og forældre.

– Mange kommuner har indført sms-service, så man får en sms med en påmindelse om sin tid hos tandlægen. Det har ført til, at færre og færre glemmer at gå til tandlægen. Der har været en mærkbar nedgang i antallet af udeblivelser i flere af de kommuner, der har indført sms. Og sms-påmindelserne er en service, der allerede gennem nogle år har været anvendt af de private tandklinikker – med stor succes, siger Tandlægeforeningens formand, Susanne Andersen.

Hvis man glemmer at gå til tandlægen, risikerer man ifølge Susanne Andersen, at tandsygdomme udvikler sig så meget, at de kræver mere behandling, end hvis de var blevet taget i opløbet.

– Dertil kommer, at det også samfundsøkonomisk er et problem, når patienter udebliver fra tandplejen. Der står jo personale klar til at udføre en planlagt undersøgelse og behandling, siger Susanne Andersen.

Datatilsynet har påpeget, at man skal passe på med at sende følsomme og fortrolige oplysninger via sms.

– Men er det en følsom og fortrolig oplysning, at man skal huske sin tid hos tandlægen? Det synes jeg helt ærligt ikke. Og man har jo i årevis sendt indkaldekort ud med posten fra både de kommunale og de private tandklinikker. Det har Datatilsynet mig bekendt hidtil ikke set som noget problem. Jeg kan ikke se, hvorfor man ikke skulle kunne udnytte teknologiens muligheder til at sikre børn og unge sundere tænder, slutter Susanne Andersen.

Vi modtager gerne forslag til Artikler, Nyheder, Pressemeddelelser o.l. Klik på linket ovenfor og indsend via vores formular og en redaktør vil snarest muligt gennemse jeres forslag.

Sig din mening

Diskutér denne artikel med andre brugere.
(Hvis du ønsker at tilknytte et billede til dine indlæg. Så få dig en gravatar!)

Du skal være logget på for at deltage i debatten.