Ældre får ikke den tandpleje de har krav på

25. marts 2009  (Nyheder)  

Send til en ven     Send til Facebook Send til Facebook

Udskriv Udskriv Del med venner

En undersøgelse Ældre Sagen har lavet viser at tandløshed er en af de ikke-livstruende sygdomme, som de ældre borgere frygter mest.

Det kommer vel ikke bag på nogen, at de ældre medborgere også vil have sunde tænder. At de har et ønske om at kunne tygge deres mad. At de vil være fri for tandpine. Og at de har et ønske om at kunne smile til omverdenen uden at skamme sig over tænderne.

I Danmark er det den kommunale omsorgstandpleje, der skal sikre tandpleje til ældre, der ikke har mulighed for at benytte den almindelige voksentandpleje. Ifølge Sundhedsstyrelsen modtager 30-35.000 borgere omsorgstandpleje.

Store forskelle fra kommune til kommune

Susanne Andersen, Formand for Tandlægeforeningen

Susanne Andersen, Formand for Tandlægeforeningen

Ifølge Kristeligt Dagblad har Tandlægeforeningen taget sagen op, og har søgt om såkaldte satspuljemidler til et projekt, der skal sikre et ensartet tilbud om omsorgstandpleje over hele landet. Årsagen er at der er meget store forskelle på muligheden for at få omsorgstandpleje fra kommune til kommune. Susanne Andersen, formand for Tandlægeforeningen, udtaler, at de ældre medborgere skal kunne stole på, at de bliver tilbudt omsorgstandpleje, hvis de falder ind under de kriterier, der er fastsat i lovgivningen.

Vi modtager gerne forslag til Artikler, Nyheder, Pressemeddelelser o.l. Klik på linket ovenfor og indsend via vores formular og en redaktør vil snarest muligt gennemse jeres forslag.

Sig din mening

Diskutér denne artikel med andre brugere.
(Hvis du ønsker at tilknytte et billede til dine indlæg. Så få dig en gravatar!)

Du skal være logget på for at deltage i debatten.