Større prisgennemsigtighed hos tandlægerne

28. maj 2010  (Nyheder)  

Send til en ven     Send til Facebook Send til Facebook

Udskriv Udskriv Del med venner

Fra den 1. oktober bliver det endnu lettere at tjekke tandlægernes prisniveauer på internettet. Tandlægeforeningen og Danske Regioner har nemlig aftalt, at tandlægerne skal oplyse prisintervaller på flere behandlinger på sundhed.dk.

I dag skal de private tandklinikker oplyse fra- og til-priser på otte ydelser. Den 1. oktober bliver antallet af ydelser udvidet til ti, således at tandlægerne også skal informere om prisintervaller på operativ fjernelse af en tand og rodbehandling i to kanaler. Samtidig vil beskrivelserne af de otte nuværende ydelser på sundhed.dk blive gjort mere præcis. Dermed vil patienternes muligheder for at sammenligne prisintervaller fra klinik til klinik blive endnu bedre.

– Vi går ind for gennemsigtighed, også hvad angår priserne. Det er kun rimeligt, at man kan sidde derhjemme ved computeren og danne sig et indtryk af prisniveauerne hos tandlægerne. Vi glæder os derfor over, at man nu kan bruge sundhed.dk til at orientere sig om de opdaterede prisintervaller. Når det er sagt, er der ikke to behandlinger, der er ens, siger Tandlægeforeningens forhandlingsleder Bjørn Haulrig og forklarer:

– Du er nødt til at gå hen til tandlægen og blive undersøgt, før du kan få den helt eksakte pris. Den kan tandlægen først give dig, når I har aftalt, hvilken behandling der skal sættes i gang. Hvis prisen for behandlingen overstiger 2.500 kr., har du krav på et tilbud om et uspecificeret skriftligt prisoverslag, siger Tandlægeforeningens forhandlingsleder Bjørn Haulrig.

Aftalen om øget prisgennemsigtighed indgår i en ny tandlægeoverenskomst, som Tandlægeforeningen og Regionernes Lønnings- og Takstnævn netop er blevet enige om.

Vi modtager gerne forslag til Artikler, Nyheder, Pressemeddelelser o.l. Klik på linket ovenfor og indsend via vores formular og en redaktør vil snarest muligt gennemse jeres forslag.

Sig din mening

Diskutér denne artikel med andre brugere.
(Hvis du ønsker at tilknytte et billede til dine indlæg. Så få dig en gravatar!)

Du skal være logget på for at deltage i debatten.