Tandlægerne ønsker større gebyr for udeblivelser

10. april 2010  (Nyheder)  

Send til en ven     Send til Facebook Send til Facebook

Udskriv Udskriv Del med venner

Nogle af tandlægens priser er fastsatte i de såkaldte tandlægeoverenskomster, som indgås mellem Tandlægeforeningen og de Danske Regioner. Da forhandlingerne mellem Tandlægeforeningen og Danske Regioner begyndte i februar 2010, var det bl.a. med et ønske fra Tandlægeforeningens side om at drøfte et højere udeblivelseshonorar ved aftalte større behandlinger.

I dag er honoraret for udeblivelse fastsat til 229 kr., uanset omfanget af den aftalte behandling. Det mener Tandlægeforeningens forhandlingsleder, Bjørn Haulrig, ikke er rimeligt.

“Udeblivelseshonoraret er måske rimeligt i forhold til honoraret for en undersøgelse, men det står i skærende kontrast til omkostningerne ved en manglende indtjening, hvis udeblivelsen sker i forbindelse med en større planlagt behandling som fx en rodbehandling eller en større pa-behandling”, udtaler Bjørn Haulrig til Tandlægebladet og fortsætter:

“Endnu værre ser det ud, hvis der er planlagt en stor operation, hvor der er reserveret endnu mere tid. Hertil kommer så, at opdækningen med sterilt er spildt – en opdækning, der er både tidskrævende og dyr”, understreger Bjørn Haulrig.

Hvor meget det maksimalt må koste for patienterne ved udeblivelse fra større planlagde behandlinger har Tandlægeforeningen endnu ikke lagt sig fast på, da ordningen også kunne sammensættes på andre måder, end den nuværende model, fx ved at være afhængig af den reserverede tid.

Selv om overenskomstforhandlingerne med Tandlægeforeningen og Danske Regioner startede i februar, vil forhandlingerne efter al sandsynlighed fortsætte resten af året. Og inden da vil der i hvert fald ikke ske nogen ændring i gebyret for udeblivelse fra aftalte behandlinger.


Læs mere i Tandlægebladet nr. 3 2010 eller på www.tandlaegebladet.dk

Vi modtager gerne forslag til Artikler, Nyheder, Pressemeddelelser o.l. Klik på linket ovenfor og indsend via vores formular og en redaktør vil snarest muligt gennemse jeres forslag.

Sig din mening

Diskutér denne artikel med andre brugere.
(Hvis du ønsker at tilknytte et billede til dine indlæg. Så få dig en gravatar!)

Du skal være logget på for at deltage i debatten.