Tandlægevagt i Region Sjælland

1. januar 2009  (Tandlægevagt)  

Send til en ven     Send til Facebook Send til Facebook

Udskriv Udskriv Del med venner

Du kan komme akut til tandlæge i weekender og på helligdage hos Tandpinevagten i Region Sjælland.

Der rettes telefonisk henvendelse i tidsrummet kl. 9.30 til kl. 11.30 i weekender og på helligdage for at få en aftale.
Ring gerne så tidligt på dagen som muligt.

På hverdagene i jule- og påskeferien og fredag efter Kr. Himmelfartsdag er telefontiden kl. 14.30-16.30. I disse dage er Tandklinikken i Nykøbing F. lukket

Akut tandlægehjælp, telefon 29 60 01 11

Tandpinevagtens adresser er:

 • Tandpinevagten i Slagelse, Æblehaven 2, 4200 Slagelse
 • Tandpinevagten i Nykøbing F., Klinikken i Guldborgsund, Nørregade 21B, 4800 Nykøbing F

Vagten tilbyder akut tandlægehjælp til voksne og børn i form af smertebehandling og behandling i forbindelse med tandpiner, mindre tandskader, tabte fyldninger mv.
Voksne opkræves kontant betaling. Der er forhøjede weekendtakster svarende til normalt minimum 800 kr. om lørdagen og 1.100 kr. om søndagen. Den nøjagtige pris afhænger af, hvilken behandling der finder sted.

Tandskade?
På Region Sjællands skadestuer og skadeklinikker kan du få behandlet mindre skader, som du har fået inden for det seneste døgn. Ring altid først på Akuttelefonen: 70 15 07 08. Du kan ikke møde op uden en aftale.

*Der tages forbehold for evt. ændringer. Opdaterede oplysninger er altid at finde på Region Sjællands hjemmeside.

 

Indlæg

33 kommentarer til artiklen “Tandlægevagt i Region Sjælland”
 1. Claus Larsen siger:

  Hvad skal man bruge et telefonnummer til, når det lukkes ned kl. 11.30, du må ikke fejle noget med dine tænder efter kl. 11.30, det har da ikke noget med en vagtordning at gøre, det svare til at jeg som elektriker har en vagttelefon man lan ringe på i week-enden, men kun om søndagen imellem kl. 10 og 12, på alle andre tider er det bare ærgeligt at strømmen smutter.
  Det er for mig falsk reklame at slå op i tv og radio at nu har man fået en tandlægevagt i region sjælland, det er for at sige det rent ud fis i en hornlygte, som jeg sagde tidligere din strøm kommer vi kun og laver imellem 10 og 12 om søndagen, men vi har vagttelefon.

  FALSK REKLAME.

 2. At kalde det for falsk reklame er efter min mening en voldsom overdrivelse. Det er nok de færreste vagttelefoner der er åbne 24 timer i døgnet. At to timer måske er lidt i underkanten kan så diskuteres. Men der skal jo også betales for vagtordningen, så det er nok også et spørgsmål om økonomi, og hvor meget forbrugeren er villig til at betale for sådan en vagtordning.

 3. Av Min Tand siger:

  Man kan sgu da ikke kalde det for en Tandlæge vagt..(AKUT) når man ikke kan ringe efter normal Lukke tid.. Det er da at tage røven på os Danskere… Læge vagten har åben efter kl 16:00 og frem til 08:00
  Jeg sidder her og har lyst til at skade mine tænder endnu mere så jeg kan komme på hospitalet, så ondt gør det… ,Men igen hvad kan Vi (almindelige borgere) gøre… IKKE EN SKID.. Det er og bliver for DÅRLIGT… Der skal gøres noget.. der må da være nogle Tandlæger der vil have nogle ekstra KR i Pungen efter Lukke tid… NØJ hvor jeg dog hader det danske SYSTEM… TAK

  • Forskellen ligger nok i at lægevagten er 100% finansieret af skattekroner, imens tandlægevagten primært er finansieret ved brugerbetaling. Så det er et politisk spørgsmål om selve “det danske system”.

   Der findes private tandklinikker som også kører med vagtordninger. Hvis din egen tandlæge ikke har en vagtordning, så forsøg dig med en søgning på eksempelvis http://www.google.dk

 4. Louise siger:

  Hvem ringer man til når man har tand pine i hverdagen?

 5. Martin siger:

  Enig med Claus og”av” det bliver nogle lange timer til klokken er 9 30.

 6. Marlene Hansen siger:

  Tak for ingenting.
  Min datter har lige flækket en tand og det gør bare ondt!!!
  Men ak.
  Klokken er 12.30 lørdag den 22. December så prøv igen imorgen kl. 10.30!!!!!!!!!!

 7. Lars petersen siger:

  Skod telefon system de har, har ringet 200 gange har været i gennem 5 gange
  Men bliver smidt af hver gang

 8. Per siger:

  For dårligt man ikke kan ringe hele døgnet og at man ikke kan komme til på f.eks sygehuset

  Av min visdomstand 😮

 9. Julie siger:

  Hej
  Må nok sige at jeg er rimlig meget enig med de andre
  For mindre end en måned siden fik jeg bøjle på og nu er det ferie og søndag og min bøjle skære mig i kinden som en i fanden og jeg synes at det er for skod at jeg skal gå rundt med en flænset kind i næsten 2 uger fordi jeg ikke har røven fuld af penge og har råd til at betale det som skal betales.
  Ja sorry for det sure opstød men det er sku for dårligt at jeg i min ferie skal gå rundt med smerter og en flænset kind

  • Hej Julie,

   Du har min fulde medfølelse. Jeg forstår dog ikke hvorfor du skal vente i to uger. Får du det gratis til den tid, burde der ikke være noget i vejen for at du kan få det gjort nu, og tilbagebetalt om to uger.

   Der findes mange private tandlægevagter.

   Tandpleje.dk

   • Camilla siger:

    Vi skal få det ordnet hos tandplejen i Slagelse, da det er på bevilling. Alle andre steder er selvbetaling, som desværre ikke refunderes.
    Jeg stod selv i samme situation..

    • For børn og unge under 18 år dækkes udgiften til tandlægevagten af kommunerne.

     Tandpleje.dk

     • camilla siger:

      Langt de fleste af os er over 18

     • Det er korrekt, at de fleste af os er 18 år eller ældre. Det er en politisk afgørelse at der er gratis tandpleje til børn og unge under 18 år og omsorgstandpleje til nogle af de svageste borgere. De 18-25 årige får tilskud (65 pct. af prisen) til regelmæssig undersøgelse. Og voksne fra 26 år får 40 pct. i tilskud.

      De fleste med bøjler er under 18 år.

      Tandpleje.dk

 10. suzanne siger:

  AKUT????????? Jeg kan godt forstå rent økonomisk fra jeres og vores side at i ikke kan holde åbent hele tiden. MEN, så bør i heller ikke kalde det for akut……. Nu kan jeg så side her med en 2 årie pige med flækket tand efter fald…. Og jeg kan ikke komme til akuthjælp for det findes ikke….. Måske jeg så skulle rejse til København, fra Sorø kl 1630 en lørdag med en ked af det, med smerter, en 2 årie pige…… Hmmmmm Hvor ville det være dejligt hvis i rent faktisk kunne levere det i kalder jer, AKUT hjælp….. Jeg er sgu villig til at betale…..

  • Jeg forstår fuldt ud frustrationerne. Men det er ikke et spørgsmål om hvor vidt tandlægerne kan eller vil levere. Der er vist ingen tvivl om at ordningen burde være bedre og at alle tandlæger også har et ønske om en bedre ordning.

   Er der tale om akutte tandskader udenfor tandlægevagtens åbningstid kan man gøre et forsøg på at kontakte lægevagten.

   Nogle tandlægevagter er som du selv er inde på åbne andre tidspunkter på dagen. Og flere private tandlæger tilbyder også vagtordninger.

   Akut er nok et af de ord der er størst misforståelse omkring indenfor sundhedsvæsenet. Det skal ikke forstås som “uden ventetid” eller “behandling med det samme”, men mere som “hastende” og “ikke planlagt”.

 11. Marie siger:

  Har forsøgt at ringe 60 gange i tidsrummet fra kl 09.30 – 11.30. Ingen besvarer opkaldet. Jeres såkaldte ‘akut’ ordning er en farce!

 12. henrik siger:

  Enig i alle de ovenstående, men husk på jeres “øffer” når der er valg. Hvergang det bliver debatteret om der skal brugerbetaling i sundhedsvæsnet, så bliver der livet. Her er et område, hvor man kunne bruge lidt penge, hvis det kostede lidt mere at bruge lægen.

 13. For helved siger:

  Nedtur med de danske tandlæger, så bliver rejsen til Polen lidt billiger og mer akut 🙁

 14. Steen siger:

  Har ventet hele natten på at tandlægevagten åbner telefonen fra kl. 9.30-11.30. Klokken er nu 10.00 og telefonen har stadig telefonsvarer på!!!

 15. Poul Erik siger:

  Det forekommer en anelse underligt, at den telefontid der reklameres med i hverdagene i juleferien ikke fungerer. Jeg har ringet adskillige gange i dag (onsdag den 23. december 2015, hvor INGEN lokale tandlæger havde åbent) mellem de annoncerede tidspunkter 14.30 til 16, hvor jeg blot fik en lakoniskl besked fra en telefonsvarer om, at der var for mange telefonbeskeder, så samtalen blev hermed afsluttet. I bare frustration kørte jeg så inden 16.30 direkte til vagtens adresse, Æblehaven 2 i Slagelse, hvor en sød dame fortalte mig, at hun var specialtandlæge, og da jeg ikke lignede en med en diagnose, havde hun ikke tilladelse til at hjælpe mig. Hun oplyste mig om, at jeg måtte henvende mig i morgen mellem 9.30 og 11.30, da den 24. december er en helligdag (selvom den mig bekendt kun er en halv helligdag) Nu sidder jeg her kort før midnat, og håber på at dagen i morgen opfattes som en hel helligdag, således jeg kan få hjælp.

 16. Helene siger:

  Lol, Jah så ringer man der til med tandpine og så siger den så; Der er ikke mere plads på telefon svaren, farvel.
  Og det var så det. Det sku da ikke en Vagt så.

 17. Henrik L. siger:

  Hos Tandlægecenter Højbro Plads har man en også en tandlægevagt ved akut opståede situationer, men den er til gengæld åben alle dage mellem 18-23 og klinikken er åben alle ugens 7 dage. Det er ganske vist ikke en døgnvagt, men som det også blev nævnt længere oppe i tråden, er der nok også noget økonomi med i beregningen.

 18. Ditk siger:

  Akut og akut… Jaaaaaa det kan man ikke bruge til meget.. Hvis det er finanserne den er gal med synes jeg da i klare det meget godt med en start brtslignpå 800-1100kr…. For har selv sidet der og er sku ikke fordi der mangler kunder… Men når man så sider med et barn der græder af smerter så ikke bare brænder lukumeret nej helvede er brudt ud og man er desparat og så hjælper det ikke man først kan ringe i morgen efter 14.30….. Så man gennemroder nettet for andre løsninger og er klar til at kør… Ja ud af landet hvis det er hvad der skal til…
  Men næ nej jeg fandt en i KBH også uden de høje vagt gebyr… og som man rent faktisk kan komme i kontakt med i et langt større tidsrum…

 19. tulle siger:

  helt ærligt hvad er en akut tandpinevagt når man ikke kan få fat i nogen find så det forpullede nummer til en tandpinevagt jeg gider ikke sidde her med smerter resten af natten

 20. Marg. Bousgaard siger:

  Rådgivnig pr. tlf.
  Bare ærgerligt, man IKKE bor i Region Hovedstaden, men i Faxe Kommune.
  En ømhed ved næseroden har jeg gået med 2-3 måneder. Lægen gav næsdråber. Tandlægen har jeg en tid hos (Store-Heddinge) 28.4.17. (under behdl.)
  Vil mit øje være “lukket til” i morgen tidlig.
  Hævelsen er kommet i løbet af dagen – 2. påskedag.
  Har heldigvis IKKE smerter.

 21. Erik Bang siger:

  Hej Tandlægevagt i Slagelse.

  Tusind tak for hjælp – helt fantastisk service og prisen var rent faktisk langt fra afskrækkende, tidspunktet taget i betragtning. Måske lidt lang ventetid på telefonen, men tålmodighed belønnes jo. Dejligt søde personaler og alt fungerede efter planen, også tidmæssigt. Måske man dog lige skulle oplyse, at startgebyret på 1200 er inklusiv en del af behandlingen. Jeg troede, at der var en fejl i regningen, da den kun var på 1212,00 for at få monteret en krone, der var faldet af. Men det var prisen. I redede min tur til Frankrig mandag morgen, 😬👍👍

Sig din mening

Diskutér denne artikel med andre brugere.
(Hvis du ønsker at tilknytte et billede til dine indlæg. Så få dig en gravatar!)

Du skal være logget på for at deltage i debatten.