Tandlægevagt i Region Nordjylland

1. januar 2009  (Tandlægevagt)  

Send til en ven     Send til Facebook Send til Facebook

Udskriv Udskriv Del med venner

Tandlægevagten i Region Nordjylland modtager børn og voksne med tandpine eller lettere tandskader.

Vagten har telefontid 1 time fra kl. 9.00 til kl. 10.00 på samtlige lørdage, søndage og helligdage.

I vagttiden, på telefon 70 20 02 55 kommer du i kontakt med den vagthavende tandlæge. Ved større tandskader kontaktes Aalborg Sygehus på telefon 97 66 00 00.

Taksten for behandling pr. 1-4-08 er min. 787,69 kr. på lørdage.
Taksten for behandling pr. 1-4-08 er min. 1050,26 kr. på søndage og helligdage.

Er du under 18 år dækker kommunen betalingen

*Der tages forbehold for evt. ændringer

Indlæg

9 kommentarer til artiklen “Tandlægevagt i Region Nordjylland”
 1. Morten sommer siger:

  syntes simpelhen de er for dårligt at tandlægevagten skal være så dyr og at det ikke er noget der går over sit sygesikrings-bevis så man selv betaler for evt. når kun der skal laves noget ved sine tænder

  • farang siger:

   det er jo kun beregnet til akutte smerter, og ikke hvis du skal have skiftet en plombe. Dem som kommer der, er jo selv tit skyld i at det går galt, da det er pga misligehold af tænderne. En tand gør jo oftest ondt pga et så stort hul, at nerven bliver påvirket, og ved et regelmæssigt tandlægebesøg, så ville det have været opdaget i tide. Tandlægerne og klinikassistenterne er heller ikke billige i løn i en weekend, og der skal jo være nogen som skal betale det, og det er bl.a. brugerne af Tandpinevagten.

   • Pernille siger:

    Jeg vil give Farang helt ret.! Der er jo ikke nogen som vil arbejde i weekender og på helligdage til almindelig løn.? Materialer osv på en tandklinik, koster det samme, om de bruges en mandag eller en søndag, og eftersom både den vagthavende tandlæge og klinikassistent skal have løn+tillæg for deres arbejde på en dag hvor alle andre har fri, må pengene jo komme et sted fra. Derudover skal der stadig betales husleje, strøm, vand osv.
    Og som Farang skriver, kunne besøget ved vagttandlægen havde været undgået, ved regelmæssig undersøgelse samt røntgen billeder 🙂

 2. Curi Lambertsen siger:

  Tandlægevagten i Nordjylland er et godt tiltag, ingen tvivl om det. God og kompetent behandling, da jeg i dag den 25/6 havde en gang tandpine…

  Men men men, 1.609 kroner for en MIDLERTIDIG fyldning er altså lig med bondefangeri. Det mindste man kan forvente til den pris er en permanent plastfyldning, som kan holde mere end 1 måned. Jeg er nu nødt til at gå til egen tandlæge hurtigst muligt, og betale endnu engang for samme behandling.

  Det er ikke i orden.

  Det er ikke behandlingen fra tandlæge og assistent jeg klager over, men selve konceptet. Det kan gøres bedre…

  • farang siger:

   jeg tillader mig også lige at kommentere den her… selvfølgelig er 1609 kr. mange penge, men du glemmer, at de ydelser som Tandpinevagten er baseret på, er primært de to som hedder akut oplukning (en påbegyndt rodbehandling af en tand), og tandudtrækning. Hvis man går ind og kigger hvad man får i sygesikringstilskud til de to behandlinger, så vil de når regningen bliver udskrevet faktisk være mindre end prisen på selve vagtgebyret. Sygesikringen giver tilskud til visse ydelser, og ved at der er fradrag fra sygesikringen, så falder prisen. Når det hedder TandPINEvagt, så er konceptet smertelindring – ikke færdigbehandling, da f.eks. en plastopbygning er for tidskrævende (kan nemt tage 30 min. at opbygge ordentligt hvis den er rimeligt stor, og vil derfor ikke kunne hænge sammen økonomisk for Region Nordjylland at opfylde sådan et behov et sted som i Tandpinevagten. Hvis man ikke har akutte smerter, så vil man også blive afvist i telefonen, og henstillet til at søge egen tandlæge førstkommende hverdag. Der udføres ikke kosmetisk tandbehandling, så hvis man f.eks. har slået et hjørne af en fortand, men det ikke gør ondt – ja så må man selv putte en klat flourtyggegummi ud over resten af weekenden og skåne den. Det er en af grundene til at det i dag ikke hedder Tandlægevagten som det gjorde tidligere, men Tandpinevagten.

 3. Helena Thomsen siger:

  Hvorfor heder det endeligt vagt når man mødes med en telefon svar med henvisning til “åbningstider” hvis man er så uheldig og har brug for hjælp. Man kan ikke sove, man har ondt og ingen håndkøbs medicim lindrer smerten. Det sidste man ønsker at høre er “ring mellem 9.00 og tid”. Tak for hjælpen siger jeg bare.

  • Der findes mange vagtordninger med begrænset åbningstid. Og de fleste indlæg her går på, at det er alt for dyrt at gå til tandpinevagten. Hvis tandpinevagten skulle være åben 24/7 ville prisen nok være flere gange så høj, da det offentlige ikke mener at man bør bruge så mange skattekroner på en ordentlig vagtordning.

   Der er også nogle private tandklinikker der tilbyder forskellige vagtordninger, som typisk ligger på andre tidspunkter end fælles vagtordningen.

 4. Lars siger:

  Koste hvad det koste vil, hvad der I VIRKELIGHEDEN er uacceptablet er at det har så kort åbningstids om søndagen! Det er latterligt! Hvem skal jeg ringe til nu?!

Sig din mening

Diskutér denne artikel med andre brugere.
(Hvis du ønsker at tilknytte et billede til dine indlæg. Så få dig en gravatar!)

Du skal være logget på for at deltage i debatten.