Børn i Kalundborg har flere huller end gennemsnittet

14. september 2009  (Nyheder)  

Send til en ven     Send til Facebook Send til Facebook

Udskriv Udskriv Del med venner

Et lokalsamarbejdsudvalg indenfor den kommunale tandpleje advarer imod et spareforslag, der lægger op til at børnene først skal indkaldes til tandeftersyn ved to års alderen i stedet for som nu ved et års alderen.

Hvert syvende barn bor i et socialt belastet hjem
Lokalsamarbejdsudvalget anfører at hvert syvende barn i Kalundborg kommune kommer fra et socialt belastet hjem, og at dette kan aflæses på cariestallene, skriver Nordvestnyt. Personalet i den kommunale tandpleje i Kalundborg finder flere huller i tænderne hos kommunens børn og unge end gennemsnittet i regionen.

Forebyggelse er vejen frem
Udvalget gør opmærksom på, at den nyeste forskning viser at forebyggelse er vejen frem – og jo før jo bedre. Og at det især er vigtigt med en tidlig indsats, når der er tale om børn fra socialt belastede hjem. Samarbejdsudvalget mener, at den negative udvikling med børnenes tandsundhed vil forstærkes, hvis tandsynet udsættes med et år.

Vi modtager gerne forslag til Artikler, Nyheder, Pressemeddelelser o.l. Klik på linket ovenfor og indsend via vores formular og en redaktør vil snarest muligt gennemse jeres forslag.

Indlæg

1 kommentar til artiklen “Børn i Kalundborg har flere huller end gennemsnittet”
  1. Signe siger:

    I bund og grund handler det ikke om social belastede børn, det handler om at den kommunale tandpleje i Kalundborg ikke er rustet til at videregive en ordentlig og fornuftig behandling af de små unge mennesker der skal have undersøgt deres mund. Hvis nu det var en oplevelse af tålmod, overskud og tollerance de små blev mødt med så kunne det være at det så anderledes ud og så handler det jo IKKE om social belastede børn snare om tandlæger og deres professionalisme.

Sig din mening

Diskutér denne artikel med andre brugere.
(Hvis du ønsker at tilknytte et billede til dine indlæg. Så få dig en gravatar!)

Du skal være logget på for at deltage i debatten.